Над 12 хиляди лева глоби за Вечните съперници

снимка: Булфото

ЦСКА и Левски се оказаха големите губещи след поредното заседание на Дисциплинарната комисия към БФС след изиграването на всички срещи от 17-ия кръг на А група.

"Червените" понесоха доста тежки наказания, като новото ръководство на тима трябва да заплати цели 9000 лева на ръководния футболен отговор заради поведението на феновете си, които пък са наказани с 3000 лева заради непристойни плакати.

Sporta.bg припомня, че голяма част от тези транспаранти бяха отправени именно срещу БФС, след като отборът беше жестоко ощетен в двубоя си срещу Черно море, а съдията на срещата Станислав Тодоров беше изваден от съдийските наряди за неопределен срок от време.

В същото време касата на Левски ще олекне с 3500 лева, като 3000 са заради поведението на феновете, а 500 заради поведението на Елин Топузаков, който няма да бъде на пейката срещу ЦСКА.

Двата отбора се изправят един срещу друг в събота от 15:15 часа на стадион "Васил Левски" в първи осминафинален двубой за Купата на България. Очакванията са, че и след това Вечно дерби ще има сериозни санкции за двата тима.

Решенията на Дисциплинарната комисия:

- За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК "Левски" имуществена санкция в размер на 2000 лева.

- За хвърлени предмети без последствие, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 1, ДК налага на ПФК "Левски" имуществена санкция в размер на 1000 лева.

- За самоволно навлизане на терена, на основание чл.34 ал.1, т.5, ДК наказва Елин Топузаков (треньор на ПФК ”Левски”) с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

- За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ЦСКА имуществена санкция в размер на 2000 лева.

- За хвърлени многобройни предмети, без последствие,на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК налага на ПФК ЦСКА имуществена санкция в размер на 2000 лева.

- За издигнати транспаранти, съдържащи неприлични и унизителни думи, на основание чл.37, ал.8, ДК налага на ПФК ЦСКА имуществена санкция в размер на 3000 лева.

- За неизпълнение на разпореждане на делегата, на основание чл.37, ал.1, т.12 – предложение 2, ДК налага на ПФК ЦСКА имуществена санкция в размер на 2000 лева.

- За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК Берое имуществена санкция в размер на 2000 лева.

- За хвърлени предмети без последствие, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 1, ДК налага на ПФК Берое имуществена санкция в размер на 1000 лева.

Наказаните футболисти след 17-ия кръг в "А" група:

Петър ДИМИТРОВ (Нефтохимик) - 1 мач и 400 лева
Васил ПАНАЙОТОВ (Пирин Гоце Делчев) - 1 мач и 1500 лева
Даниел ГЕОРГИЕВ (Черно море) - 1 мач и 1000 лева
БАКАРИ (Черно море) - 1 мач и 1000 лева

По Т. 2. от дневния ред:

* След сезиране от Съдийската комисия към БФС за нанесени обиди от администратора  на ПФК Локомотив (София) към длъжностните лица след срещата с Черноморец (Бургас) - ПФК Локомотив (софия), на основание чл.34 ал.1, т.2, във връзка с чл.34, ал.2, ДК наказва Н. Янкулов (администратор на ПФК Локомотив София) с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

По Т. 3. от дневния ред:

ПО ДОКЛАД (Елитна юношеска група до 17 г.)
* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК Локомотив (Пловдив) U-17 имуществена санкция в размер на 50 лева.

По Т. 4. от дневния ред:

За непредоставяне на точна информация за прояви на служебни лица след срещите:

ПФК Берое - ПФК ”Левски” и ПСФК Черноморец (Бургас) - ПФК Локомотив (София),

което затруднява ДК за вземане на правилно решение, спрямо дисциплинарното нарушение, на основание чл.21, ал.4 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС и чл.32, ал.1, буква „Б” от ДП на БФС, ДК сезира СК за вземане на решение относно изпълнение на задълженията на длъжностните лица.