Националките по борба с първо отличие

снимка: bul-wrestling.org

Българските националки по борба стигнаха до първото си отборно отличие, като ликуваха с бронза на Европейската купа на нациите "Московски светлини" в руската столица.

Воденият от треньорите Серафим Бързаков и Петър Касабов тим надигра Германия с 4:3 победи. С туш своите схватки спечелиха Евелина Николова (55) и Мими Христова (59), а Валя Трендева (51) и Тайбе Юсеин (63 кг) спечелиха по точки съответно с 8:0 и 8:1.

Успехът провокира коментари в Москва, че за първи път България има отбор в женската борба, а не е както до скоро - Станка Златева и останалите. Средната възраст на нашите е 21 години и се прогнозира добро бъдеще на състезателките.

Преди това в групата България загуби от Русия с 2:5 и надигра Азербайджан с 4:3. И срещу тима на азерите се получиха същите резултати като срещу германките. Срещу рускините победи записаха Тайбе Юсеин по точки и Евелина Николова с туш. В двубоя с Азербайджан успехи записаха Евелина Николова и Мими Христова с туш, Тайбе Юсеин и Валентина Трандева - по точки.

Така в групата първи стана отборът на Русия, пред България и Азербайджан. В другата група първи е съставът на Украйна, пред Германия и Полша.