Националите се събират на лагер, нищо че няма да играят

снимка: БГНЕС

Националите ще се съберат на лагер в средата на ноември, когато има дати от ФИФА за контроли и световни квалификации в Южна Америка, а в Европа са баражите за първенството догодина, пише "Труд".

Селекционерът Ивайло Петев ще прати повиквателни на избраниците си, но не за мач. Въпреки трите оферти - от Албания, Молдова и Грузия, България и този път няма да играе приятелска среща.

Решението е именно на Петев. Националният ни тим напоследък редовно отказва контроли с различна аргументация. В случая е мистерия защо не желаем да премерим сили с тези съперници, които изглеждат от нашата черга.

Същевременно се планира двустранна приятелска среща между националите. Нищо чудно да се търси и психологически ефект, тъй като наскоро на двустранна игра между играчите на ЦСКА „червените" фенове бяха повече, отколкото на доста мачове от „А" група.

И този ефект може да търсят БФС и Петев, предвид празните трибуни за последния официален двубой с Азербайджан (под 1000 зрители за 2:0).

Между 10 и 15-и ноември лагер ще има, като за последен път той ще е в Правец. От март, когато се планира вече да играем контрола, сборовете на националите ще са в новата им база в „Бояна", която е почти готова.

За нейното откриване обаче пропадна поканата към Мишел Платини, която бе подготвило ръководството на БФС. Босът на УЕФА е отстранен от всякакви дейности във футбола за 90 дни, каквато би било участието в такова събитие.