Национален шампионат за деца в риск

галерия:

снимка: Булфото

Във вторник ще се проведе 21-ия национален шампионат за деца в риск “СПОРТЪТ - ДОСТЪПЕН ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА”

За поредна година събитието може да се случи благодарение на подкрепата на Корпоративна търговска банка АД и сдружение „Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи”

Домакин на благодорната инициатива е зала Арена Армеец. Очаква се близо 500 деца от 37 дома за деца в риск да участват на състезанията.

Участниците ще се състезават в шест вида спорт - баскетбол 3х3, тенис на маса, лека атлетика, мини футбол, бадминтон и волейбол.

Състезанията ще се провеждат от 9.00 ч. до 12.30 ч., а от 13.00 ч. започва официалното награждаване на победителите

Наградите на победителите в турнира ще връчат Ева Жечева – председател на Държавната агенция за закрила на детето, Марина Сарадинова – изпълнителен директор на Фонд „Социална закрила“, Стефка Костадинова – председател на БОК, Белчо Горанов – генерален секретар на БОК, Александър Панталеев – изпълнителен директор на КТБ АД.

За участниците в турнира е подготвена шоу програма с участието на клуб по акробатика „АКРО-ТАМП“ (София) – Силвина Митрева, Моника Колева и Евгения Григорова, демонстрация и обучение по таекуон-до от „Централен полицейски таекуон-до клуб" и викторина с много награди.

Водещ на програмата ще бъде Ирина Цекова от „Дарик радио“. Събитието се явява първо за спортния календар на Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи за 2014 г.

Следващите събития са Зонален турнир в град Русе на 30 април 2014 г. и Зонален турнир в град Стара Загора на 08 май 2014 г.

Програма на националния шампионат:

4078230