Национален селекционер заформи голям скандал след инжекция с лидокаин

снимка: botevplovdiv.bg

Националният селекционер на България до 16 години Викторио Павлов е вбесил сериозно отговорните фактори в Ботев (Пловдив) заради последния лагер на националите, пише ANP.BG. Павлов и щабът му са предприели изключително рисков ход за здравето на най-големия талант на "канарчетата" Крис Добрев.

Преди първия двубой срещу Русия 15-годишният нападател е получил болки в коляното, а от щаба на Павлов са взели решение да му се бие лидокаин. Целта е била под въздействие на лекарството да изтръпне възпалената странична връзка, за да може талантът да играе в оставащите две приятелски срещи в Израел.

Това лекарство обаче е изключително опасно и се използва само в крайни и супер важни мачове, тъй като може до доведе до скъсване на кръстна връзка. За капак, от щаба на националния отбор са задължени да поискат разрешение от клубния лекар на пострадалия футболист, за да му се приложи това лекарство, а такова разрешение не е искано.

От лагера на Ботев са бесни на Викторио Павлов и ще му търсят сметка за действията. Не е изключено от щаба на "жълто-черните" да спрат националите си за следващите сборове.