НА ЖИВО С КАРТИНА! Григор Димитров - Ник Кириос 7-6(3), 7-6(4), 4-6, 7-6(4)

галерия:

- НЕВЕРОЯТЕН ГРИГОР ПРЕЧУПИ НИК КИРИОС И Е НА 1/4-ФИНАЛ В МЕЛБЪРН!

- 7:4 за Григор!

- 6:4 - Кириос намалява резултата.

- 6:3 за Григор! Уникален смач на мрежата и три мачбола за Димитров!

- 5:3 за Димитров! Невероятен форхенд уинър по обратната права!

- 4:3 за Григор! Той бе разходен по корта, но показа феноменална защита и накара съперника да сгреши!

- 3:3 след уникален форхенд уинър на австралиеца!

- 3:2 за Григор след грешка на Кириос!

- 2:2 след перфектен сервис на Димитров!

- 2:1 за Кириос след добро разиграване, завършило с удар в мрежата на Григор. 

- Григор повежда с 1:0, но Кириос бързо изравнява за 1:1!

- Сетът ще се реши с тайбрек! Кириос взе лесно своето подаване и ще се надява да спечели първия от три тайбрека днес и да остане в турнира. 

Димитров си връща психиката и взима гейма си на нула, за да поведе с 6-5! Австралиецът сервира за вкарване на сета в тайбрек!

- Кириос показа нерви за разлика от Григор и изравни за 5-5 след гейм на нула!

- СВЕТКАВИЧЕН РИБРЕЙК! Напрежението си каза думата - Кириос поведе с 40:15 след неточности на Григор и двойна грешка. Кириос завърши с бекхенд по правата и върна пробива!

- ПРОБИВ ЗА ГРИГОР! Първата ни ракета поведе с бекхенд по правата, но не успя да спре пореден ас на Кириос. Последва удар в мрежата на австралиеца, което даде на българина преднина от 30:15. Номер 17 в света обаче отново избухна с ас по диагонала. Кириос поведе с воле от бекхенд, но допусна двойна грешка и резултатът стана 40 равни. След няколко разигравания Григор получи точка за пробив след аут на опонента си. "Скритият мачбол" обаче бе спасен от австралиеца и това отново стана с ас. Уникална защита на Димитров обаче отново му даде точка за пробив. Този път ас нямаше - Кириос сбърка смач и Григор сервира за място на 1/4-финалите!

- Българинът печели бърз гейм на нула, за да поведе с 4-3. Грешка на Кириос и гръмотевичен смач на Димитров направиха резултата 30:0, а след това задачата на първата ни ракета бе лесна и той завърши безпроблемно гейма. 

Кириос не се дава за пореден път! Той изравнява за 3-3 след гейм на 15.

- Григор повежда с 3-2 след тежък гейм! Кириос затрудни Григор и наруши ритъма му, а резултатът стигна до 30:30. Димитров накара Кириос да сгреши, а после пропусна не толкова трудно воле на мрежата, като изкара топката в аут. Кириос получи предимство след едно от най-добрите разигравания в мача - той дълго разходи българина по корта и го накара да сгреши с удар в мрежата. Сервисът на Гришо влезе в действие и той отрази брейкбола. Още една точка от сервис даде предимство на световния номер 3, а след това завърши гейма с форхенд по диагонала!

- Кириос измъкна почти загубен сервис гейм! Димитров поведе с 30:0 след страхотни разигравания, а 17-ия в света намали с ас. Той обаче се пропука в много важен момент и направи двойна грешка, която даде две точки за пробив на първата ни ракета. Кириос отрази първия брейкбол с ас и повтори упражнението при следващата точка. Австралиецът се оказа корав - той принуди опонента си да изкара топката в аут от слайс. Не успя обаче да се възползва от предимството си и също сгреши. След три предимства обаче Кириос най-накрая успя да измъкне гейма. 

Григор отново не изпитва трудности на свое подаване. Той взима гейма си на 15 и по никакъв начин не показва, че е загубил предния сет. 

Кириос изравнява след гейм на 15. Григор поведе с 15:0 след хубав ретур, но австралиецът обърна.

Гейм на нула за Григор на старта на четвъртия сет!

- ТРЕТИЯТ СЕТ ОТИВА НА СМЕТКАТА НА НИК КИРИОС! Гейм на нула за австралиеца, с което той печели частта с 6-4 и намалява резултата до 1:2 сета.

ni.jpg

- Българинът принуждава Ник да сервира за сета. Брутален ретур от страна на 17-ия в света му позволи да дръпне с 30:0. Григор изравни, но Кириос показа висш пилотаж на мрежата и завърши с воле, за да получи сетбол. Димитров обаче обърна и принуди Ник да сервира за спечелване на сета. 

- Гейм на нула за Кириос. Австралиецът поведе с 30:0 след точка от сервис и технична къса топка, която Григор не достигна. След това Ник завърши гейма лесно и вече води с 5-3. 

- Григор взима своето подаване. Резултатът стигна до 30:30 след разменени уинъри, а Григор хвана с милиметри линията при следващата си точка, с която поведе. Грешка на Кириос позволи на Димитров да се закачи в резултата - 3-4.

- Кириос затвърждава пробива с гейм на 30! Австралиецът е много сигурен на първи сервис и това ще е в плюс за него да не сдаде отново инициативата на съперника си. 

- ПРОБИВ ЗА НИК КИРИОС! Григор допусна Ник да го поведе с 30:0 след хубав ретур и последвала грешка от бекхенд на българина. Той намали с хубав драйв от бекхенд по правата, но Кириос получи два брейкбола, след като направи минаващ удар. Накрая Димитров трепна и пресили удара си, който излезе в аут, и така даде предимството в сета на 22-годишния си опонент. 

Гейм на 15 за Кириос и паритетът е възвърнат - 2-2. Двамата направиха няколко атрактивни разигравания, а най-доброто завърши с аут от лоб на Григор. 

- Ситуацията за Григор е повече от благоприятна, що се отнася до статистиката - Димитров никога не е допускал обрат от 2:0 сета във формат 3 от 5. 

- Страхотен гейм за българина - той го взе на нула и повежда с 2-1!

- 1-1 след труден гейм и за 17-ия в света. Григор стигна до брейкбол при 40:30, но сбърка с удар в мрежата. Кириос поведе с добър удар с въртеливо движение, а след това направи уинър по диагонала, за да изравни геймовете.

- Кириос отново направи грешка с краката при сервис и започна да се нерви на съдията с думите: "За последните три години имам 1 такава грешка. Само тази вечер ти ми отсъди две". 

- Димитров повежда с 1-0 в третия сет след труден сервис гейм, продължил близо 5 минути.

жж.jpg

- Григор печели тайбрека и повежда с 2:0 сета! Той взе тайбрека със 7:4.

- 6:4 за Димитров след грешка на Ник от ретур!

- 5:4 за Григор! Българинът направи добър форхенд уинър по правата. 

- 4:4 - уникално разиграване, завършило с техничен форхенд уинър от страна на Кириос. 

- Австралиецът върна минипробива след добър бесхенд уинър по диагонала - 4:3 за Димитров. 

- Кириос греши с удар в мрежата и Григор повежда с 4:2!

- 3:2 и два сервиса да българина! Той бе разигран по корта от Кириос и не успя да осъществи втори минипробив. 

- Григор направи минипробив и повежда с 3:1!

2:1 за Григор! Кириос поведе с ас, но Димитров обърна с точка от сервис и форхенд уинър. 

жж.jpg

- ДИМИТРОВ ВЗИМА ПОДАВАНЕТО СИ И ВКАРВА СЕТА В ТАЙБРЕК! Григор започна гейма с ас и след това поведе с 30:0. След това българинът дръпна с 40:15 и направи бекхенд по правата, за да вкара сета в тайбрек. 

- 6-5 за Кириос и вече нашето момче е в губеща позиция!

- ПРОБИВЪТ Е ВЪРНАТ! Българинът сервира за сета, но нямаше нервите да го спечели! Григор поведе с 15:0 след добър минаващ удар по диагонала от форхенд, а след това дръпна с 30:15 след нов ас. При 30:30 Кириос загуби обжалване за топка в аут. Григор обаче не оползотвори своя сетбол. Не само това, но и Кириос получи брейкбол след удар в мрежата на Димитров. Първата ни ракета допусна още една грешка и не успя да поведе с 2:0 сета. 

- Кириос остава в сета след труден гейм. Той допусна грешка от сервис, след като стъпи на линията и точката отиде при българина. Това ядоса Ник и той набра скорост, за да завърши с мощен смач на мрежата и още една добра точка.

- ДИМИТРОВ ЗАТВЪРЖДАВА ПРОБИВА НА НУЛА! Григор направи 10-ия си ас в мача, а после принуди съперника да направи грешка. Страхотен форхенд уинър по правата направи резултата 40:0. Кириос сгреши форхенд в мрежата и българинът вече води с 5-3!

- ПРОБИВ ЗА ДИМИТРОВ И ТОЙ ПОВЕЖДА С 4-3! Григор дръпна със смач за 30:15, след като разигра Кириос по корта и отново накара австралиеца да опитва неуспешен хотдог. Грешка на австралиеца даде на първата ни ракета две точки за пробив. Той се възползва максимално от ситуацията, след като принуди съперника си да изкара топка в аут от бекхенд и вече има психологическо предимство във втория сет!

- 3-3! Геймът стигна до 30:30 след добри разигравания, сред които най-красив бе бекхенд уинър на Кириос по правата. След това австралиецът загуби обжалване за аут при един свой форхенд. Кириос сгреши и геймът отиде на сметката на българина. 

- Ник Кириос повежда с 3-2 след спечелен гейм на 30. Григор направи няколко добри удара, но не успя да спре режима на бомбените сервиси на австралиеца. 

- Григор връща паритета след гейм, продължил над 6 минути! Кириос поведе с добър минаващ удар от бекхенд, а след това повтори същото упражнение, за да дръпне с 30:0. Първата ни ракета обаче обърна развоя на събитията, но сбърка форхенд в мрежата и се стигна до дюс. Димитров поведе, но след това направи двойна грешка. Все пак българинът се събра и завърши гейма с ас. 

- 2-1 за номер 17 в схемата! Геймът стигна до 30:30 след грешки и на двамата тенисисти. Директна точка от сервис по правата обаче даде преднина на Кириос, а после първата ни ракета сгреши и геймът отиде на сметката на австралиеца.

- Григор изравнява след гейм на 15! Българинът поведе с 30:0, като направи добро бекхенд воле. След това той дръпна с 40:15 с форхенд уинър по правата и приключи гейма с ас.

- Кириос сервира в началото на втория сет и повежда с 1-0!

- Двойна грешка на Кириос и Димитров печели тайбрека със 7:3, а съответно и сета със 7-6(3)!

grg.jpg

- 6:3 за Димитров след прекрасен форхенд по диагонала!

- Нов минипробив за българина - той повежда с 5:2 и има два сервиса, с които да завърши!

- 4:1 за Григор след невероятно изградена атака към мрежата и последвала грешка на Кириос!

- Минипробив за Григор! Българинът води с 2:0 след добро бекхенд воле на мрежата! Кириос обаче намалява резултата с технично изпълнение на линията. 

- Кириос вкарва мача в тайбрек след гейм на нула!

- Димитров повежда с 6-5 след труден гейм! Григор вкара невероятен форхенд по диаганола, докато Кириос му отговори с топспин форхенд по правата. Димитров обаче получи предимство с добра точка, в която показа страхотна игра с крака. След това австралиецът сгреши и ще сервира за вкарване на частта в тайбрек. 

- Австралиецът отново изравнява! Кириос поведе с 40:0, но допусна намаляване до 30:40 след уникален бекхенд уинър на Григор. Все пак номер 17 в схемата остана хладнокръвен и измъкна подаването си. 

- Българинът не дава инициативата! Той повежда с 5-4 след гейм на 15 и Кириос ще трябва да сервира за оставане в сета. 

- Перфектен гейм на нула за Кириос. Австралиецът също избухна със сервиса си. Той направи точка от втори сервис, който влезе с над 200 км/ч.

- Димитров повежда отново с гейм на нула! Гришо реализира 4-ия и 5-ия си ас в мача в това свое подаване!

- Кириос спаси два брейкбола и изравни резултата! При 15:0 за Кириос българинът направи страхотен лоб, а австралиецът едва достигна топката и направи хотдог. Димитров обаче чакаше на мрежата и завърши хладнокръвно с воле от бекхенд. След това българинът осъществи уникален ретур от бекхенд, за да поведе. Кириос направи двойна грешка, но спаси два брейкбола с добър форхенд уинър и ас. Австралиецът накара българина да направи две грешки и така затвори подаването си. 

- Световният номер 3 повежда с 3-2 след гейм на 15. Димитров направи добър форхенд уинър, страхотен бекхенд по правата и гръмотевичен ас. Григор изглежда много по-добре от състоянието си в предишните мачове и сякаш започва да напипва първия си сервис. 

- Кириос изравнява геймовете, след като наниза два аса. Григор сгреши една топка в мрежата, което помогна на опонента му да вземе лесно подаването си на 15. 

- Ас и два форхенд уинъра помогнаха на Димитров да поведе с 2-1!

- 1-1 - Кириос показа най-голямото си оръжие - бомбения сервис, и спечели първото си подаване благодарение на него. 

- 1-0 за първата ни ракета! След ас и добър форхенд уинър, Григор направи двойна грешка. След това Кириос изравни за 40-40 с воле и светкавичен форхенд уинър. Имайки предимство, Гришо направи втора двойна грешка в гейма. Все пак българинът показа здрави нерви и взе подаването си. 

- НАЧАЛО НА ДВУБОЯ!

- Димитров спечели жребия и избра да сервира за начало на двубоя. 

- Световният номер 3 и любимецът на феновете в Австралия вече излязоха на централния корт и са готови за епична битка. Може да гледате двубоя на "Род Лейвър Арена"  НА ЖИВО ТУК!

- Рафаел Надал приключи битката си с Диего Шварцман на "Род Лейвър Арена" с победа в четири сета. Това означава, че Григор Димитров и Ник Кириос ще излязат на централния корт след около 15-20 минути. 

- Гледайте мача на Гришо НА ЖИВО ТУК

- Срещата ще закъснее с около половин час, защото в момента Рафаел Надал изпитва изненадващи трудности в мача си срещу джобния аржентинец Диего Шварцман.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Днес около 10:15 часа стартира големият сблъсък между Григор Димитров и Ник Кириос от осминафиналите на Australian Open. Срещата между поставения под №3 в схемата хасковлия и представителя на домакините е първи във вечерната сесия на Централния корт - "Род Лейвър Арина".

SPORTA.BG ЩЕ ПРОСЛЕДИ ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО В ДВУБОЯ

ГЛЕДАЙТЕ БИТКАТА НА ЖИВО ТУК

kyrgios-reuters-m.jpg

Букмейкърите определят лошото момче на тениса Кириос за сериозен фаворит. Коефициентът за краен успех на тенисиста с гръцко-малайзийски корени е 1,66, а ставката за победа на нашето момче е 2,30.

ВИЖТЕ КАК В МИНАЛИЯ КРЪГ ГРИШО СЕ СПРАВИ С АНДРЕЙ РУБЛЬОВ

Българинът и австралиецът имат три мача в общия си баланс, като световният №3 води с 2-1 победи. В последната среща помежду им първата ракета на домакините надигра Григор в 1/2-финал в Бризбейн в началото на този сезон, след което вдигна и титлата.

Победителят от Димитров – Кириос ще си осигури доста удобен четвъртфинал - срещу Кайл Едмънд или Андреас Сепи. Преди Григор на корта ще бъде световният №1 Рафаел Надал.

o_dimitrov_rla_19012018_06-1024x576.jpg

Всички фенове на тениса в Австралия очакват убедителна победа за Кириос и изобщо не слагат в сметките Гришо. Доста специалисти също посочиха мощния Ник за сигурен четвъртфиналист. Те обосноваха прогнозите си със слабия сервис, който демонстрира на турнира българина и силния такъв на Кириос.

Нашето момче обаче няма как да играе по-слабо от последните си два мача и е готов да избухне именно срещу Ник. Със сигурност Гришо няма да се даде без бой, а цяла България ще бъде пред телевизорите, за да стиска палци.