На "Серес" четвъртия кръг от републиканското по картинг

снимка: БГНЕС

На гръцката картинг писта „Серес“ се провежда четвъртия кръг от републиканския картинг шампионат. Програмата на състезанието стартира още в петък, когато се проведоха свободните тренировки, а вчера се състояха две свободни тренировки, квалификации и по два манша в класовете Mini Bg и Rotax Max Junior.

Квалификацията в клас Mini бе спечелена от Александър Коларов, който завъртя летяща обиколка за 1:00.081мин., втори само на 0.060сек. остана Паоло Христов, а трети остана Николай Колев. Първото място на старта в клас KZ-2 бе спечелено от Васил Коларов, който успя да победи Александър Цветанов, който бе с 0.110сек. по-бавен от него.

Трети на старта утре ще застане Юлиан Серафимов. Интересно състезание се получи в клас Rotax Max Junior. Битката за първото място бе много оспорвана през цялото състезание, като за него се бореха цели петима пилоти. В състезанието се случиха много изпреварвания, а битката за победата се водеше между първите петима, които постоянно се движеха в пакет. В крайна сметка победител стана Николай Петров, следван от Христо Пенов и Алекс Златанов, които изостанаха съответно на 1.555сек. и 1.623сек.

Класа с най-много участници отново бе този на Mini BG, където двете състезания бяха спечелени от Никола Цолов. Той успя да финишира на два пъти пред Димитър Иванов и Никола Досев, които завършиха съответно втори и трети и в двете състезания.

За първи път тази година Никола имаше конкуренция в своя клас, като заедно с Димитър направиха страхотна битка за първото място. Въпреки това Цолов отново спечели и двете състезания. През днешния ден предстоят да се проведат по два манша във всички класове – Mini BG, Mini, Rotax Max Junior и KZ-2.