На острова на Роналдо! Над 100 души ще дерат гърла за Ботев на 4500 км от Пловдив

снимка: SPORTA.BG

Над 100 бултраси ще подкрепят Ботев Пловдив на остров Мадейра срещу Маритимо в мача реванш от квалификационните кръгове на Лига Европа. Брoйката фенове, които ще дерат гърла за канарчетата, наистина е впечатляваща с оглед разстоянието от 4500 километра. В правителствения самолет, с който ще пътува отборyt ще има около 60 фена, които си заплатиха местата по 490 евро на калпак. И то само за аероплана, отделно те ще се бръкнат с ппо още толкова за хотел и храна.

По този начин привържениците подпомогнаха и финансово клуба, след като от Ботев иначе трябваше да платят сами 55 000 евро за чартъра. Така половината „сметката“ бе поета от привърженици на жълто-черните, изчисляват колегите от от PlovdivDerby.com.

Освен тази бройка - за Мадейра ще пътуват и други бултраси. Една дузина фенове тръгват от София с бусове до Прага, от където ще летят за мача. Много фенове Ботев, живеещи в Испания, Германия и Англия също са заявили, че ще пристигнат на родното място на Кристиано Роналдо за срещата, която е в четвъртък вечер.