На Ли: Не съжалявам за решението си

снимка: БТА/AP

На Ли даде първата си пресконференция след обявяването на края на своята кариера. Носителката на две титли от турнирите за Големия шлем заяви пред журналистите в националния тенис-център на Китай, че не съжалява за своето решение, което беше обосновано в писмо с редица контузии в колената.

Тя направи това в петък, слагайки край на най-бляскавата кариера на тенисистка в Китай. Следващата цел на На Ли е създаването на академия.

"Много съм доволна от това, което постигнах в моята кариера. Сега обаче чувствам, че моментът е подходящ за моето оттегляне. Не съжалявам за решението ми и дори се запитах същия въпрос, когато го взех. Тоест, 'дали пък няма да съжалявам'? Сърцето ми подсказа, че няма да бъде така, защото аз съм постигнала наистина много", каза 32-годишната Ли.

"Миналия юли претърпях операция и наистина работих много усилено, за да се възстановя навреме за турнирите в Китай. Особено за този, който се провежда в родния ми град. Това обаче беше моята четвърта голяма операция, а при наличие на натрупаните години и влошеното физическо състояние, на мен ми беше изключително трудно", продължи китайката.

"Сега вече имам нови цели пред себе си. Искам да създам мое собствено тенис-училище и да помогна за развитието на този спорт в Китай. Както при пирамидите, само солидната основа може да допринесе за доброто бъдеще на тениса в страната ми", завърши тя.