На китайците им писна и продават Интер, но нямат купувач

снимка: twitter.com

Китайските собственици на Интер от търговския гигант "Сунинг" възнамеряват да продадат клуба. С новината гръмна италианското издание "Кориере дела Сера". Собствениците са останали недоволни от липсата на резултати в последните години, а правилото за феърплей ги изнервило още повече, защото били готови да пръснат пари за селекция.

Китайците искат да получат 600 милиона евро за акциите си при "нерадзурите", но проблемът към момента е, че никой не е обявил, че е готов да плати толкова много пари. "Сунинг" се разтресе отвътре заради Интер и другия клуб, чиято собственост притежава - Дзянсу Сунинг. Техническият директор на миланския гранд Валтер Сабатини напусна поста си и така остави в неведение трансферната политика на Интер, а Фабио Капело пък подаде оставка като треньор на китайския Дзянсу Сунинг.

Италианското издание пише, че "Сунинг" смята изцяло да се откаже от Интер и да пренасочи инвестициите си в друга посока. Засега пречката е, че няма купувач, готов да извади исканите 600 млн. евро. Планът включва и продажбата на голямата звезда Мауро Икарди през лятото, който най-вероятно ще премине в Реал (Мадрид). 

Китайската компания купи 68,55% от акциите на "нерадзурите" през 2016 година, а останалите останаха притежание на Ерик Тохир. Той запази президентския си пост, но не участва при вземането на решения.