На Ботуша сравниха Десподов с Тоти и Стоичков

В италианската преса излезе много интересен материал, посветен на национала на България Кирил Десподов. Той бе озаглавен по следния начин: "Кой е Десподов? Новият Тоти от Каляри".

Началото на статията отбелязва играта на крилото срещу Интер, където той влезе като резерва и изработи дузпа срещу Милан Шкриняр. В първите редове има също и изказване на родения в Кресна футболист, касаещо неговото възхищение към Франческо Тоти и Кристиано Роналдо.

Колегите от Ботуша обаче сравняват Кирил с Хоакин Санчес, който преди няколко години премина от Малага във Фиорентина. Там се отбелязва, че испанецът до този момент не бе излизал от своята родина и тепърва е трябвало да се адаптира в Серия "А", какъвто е случаят и на нашия сънародник. 

"Нумеро диес" обърна внимание и на кариерата на бившия футболист на ЦСКА от нейното начало до момента, като там личат и сравненията между Десподов и легендата Христо Стоичков.

Италианците отбелязват още, че бившият играч на Литекс не е много висок, но за сметка на това структурата на тялото му го прави перфектен нападател.

В края колегата Симоне Филипоне пише, че визитката на Кирил Десподов изобщо не е суха, тъй като той има срещи в няколко турнира, включително и такива в Лига Европа.