На "Армията" взимат заместник на Каранга и гонят четирима

снимка: lap.bg

Мащабна лятна селекция планират от ръководството на ЦСКА-София. Тя ще включва поне 5 нови попълнения, пише "Тема: Спорт".

"Армейците" ще опитат да привлекат вратар, двама защитници, вътрешен халф и централен нападател. На тези позиции отдавна са набелязани футболисти и са следени дълго време.

Част от тях играят в португалския елит и са предложени от агенцията Pro Eleven, с която "червените" работят на Иберийския полуостров. Останалите състезатели са от западни първенства, както и от Бразилия, и са били наблюдавани многократно от скаутите Велизар Димитров, Владимир Манчев и Христо Янев.

С предстоящата си лятна селекция ЦСКА-София ще се опита да повиши класата и дълбочината в състава за предстоящото завръщане в евротурнирите. "Червените" искат да вземат вратар, който да играе добре с крака. В центъра на защитата тимът също има нужда от подсилване и ще предприеме мерки в тази насока. От една страна, отборът има едва трима играчи на този пост, което е крайно недостатъчно, предвид че "армейците" искат да се борят на няколко фронта. От друга страна, Александър Барт и Николай Бодуров вече навлизат в заключителния етап от своите кариери.

В средата на терена пък "червените" планират да се гради около Кристиян Малинов. Неговата роля в състава не подлежи на съмнение, но около петричанина са необходими по-класни изпълнители. Рубен Пинто и Раул Лое не оправдаха очакванията, като португалецът свали нивото си от миналия сезон.

В предни позиции "червените" ще търсят и още един централен нападател за допълнителна дълбочина, като не е изключено да се стигне до продажба на Фернандо Каранга през август. Отделно, ЦСКА-София се оглежда за краен бранител и, евентуално, крило, ако се стигне до трансфер на Кирил Десподов.

Клубът може да освободи Барт, Лое, Укра и Пинто, допълва изданието. На първите трима договорите изтичат през лятото и на този етап не е взето решение дали да бъдат подновени. В същото време вратарите Георги Китанов и Витаутас Черниаускас имат контракти до 2019, но поне един от тях ще си тръгне от "Армията" след края на кампанията.