Мюленстийн намекна за дълго отсъствие на Бербо

снимка: twitter.com

Треньорът на Керала Бластърс Рене Мюленстийн е разочарован от контузията на Димитър Бербатов и намекна, че той може да отсъства известно време. Снощи българинът получи травма още в 3-ата минута на мача с ФК Гоа, след което напусна терена. Керала загуби гостуването с 2:5. В индийския тим потръпнаха от контузията и осъзнаха колко важна част от играта е Бербо.

"Това със сигурност е много неприятно. Виждате колко е важен Димитър като катализатор на играта. Не знам колко дълго ще бъде извън игра. Скоро ще имаме точна информация", заяви Мюленстийн.

"Със сигурност отсъствието му ще бъде голям проблем за нас. Всеки може да потвърди, че Бербатов започваше да се чувства все по-добре в новата си роля и по-задната си позиция. Ще трябва да видим как ще запълним отсъствието му през следващите мачове, ако не и за по-дълъг период.

След напускането на Берба не се справихме добре на терена. Другият отбор прилагаше висока преса и нашата основна задача беше да се освободим от този натиск. Едва тогава можехме да мислим за изнасяне на играта в противниковата половина, но не успяхме достатъчно бързо да преминаваме от една зона в друга", заяви Рене Мюленстийн.