MVP на ЕвроБаскет наследи Дражен със сълзи в очите

снимка: twitter.com/theScore

Капитанът на словенския баскетболен отбор Горан Драгич изведе тима си до историческа първа титла на ЕвроБаскет в историята, но не златният медал бе най-ценният му подарък. Звездата на Маями Хийт получи още по-сантиментален дар за своето представяне. Най-добрият играч на шампионата на Стария континент бе зарадван от майката на покойната легенда на европейския и световен баскетбол Дражен Петрович. Тя подари потника на нейния син с номер 3 на гърба от престоя му в Ню Джърси Нетс. Драгич също играе с тази цифра, а хърватинът е неговият най-голям идол. Горан не успя да сдържи сълзите си, получавайки ценния подарък.

"Това е един от най-красивите подаръци, които някога съм получавал. Той беше моят идол. Всички знаем какво направи за Югославия и баскетболния свят. За мен е огромна чест да нося екип с №3”, каза просълзеният Драгич пред словенския сайт siol.net.

Дражен Петрович е част от Залата на славата на НБА, след като игра в Портланд и Ню Джърси, а преди това спечели два пъти Евролигата и помогна на Югославия да завоюва златни медали от световно и от европейско първенство. Той загина в автомобилна катастрофа край Мюнхен през 1993 година.