Мръсните психо игри на Тим Крул срещу Коста Рика

галерия:

Цял свят говори за хода на Луис Ван Гаал, който в 120' на мача на Холандия срещу Коста Рика смени титулярния страж Силесен и пусна в игра Тим Крул, който да пази по време на дузпиуте. Както е известно, "лалетата" спечелиха след дузпи с общ резултат 4:3, класирайки се за полуфиналите на Световно първенство 2014.

Ходът с вкарването на стража на Нюкасъл донесе успех на опитния специалист, след като високият страж хвана ъглите на всички удари на играчи на Коста Рика, а освен това успя да парира две от дузпите - на Руиз и Уреня.

Холандските медии възхвалиха идеята на Ван Гаал и осъществяването ѝ от страна на Крул, но някои специалисти бързо забелязаха няколко прийома, с които резервата се стараеше да разсее и разколебае играчите на Коста Рика и, в крайна сметка, успя.

При всяко изпълнение на футболист на противниковия тим, Крул отиваше близо до него и му говореше, а след това заставаше от едната страна на топката (отляво или отдясно). Във всеки случай той се метна в противоположния ъгъл, като в нито един от случаите не сбърка.

От тази снимка и следващото видео сами може да прецените дали всичко това е плод на случайност или следствие на подготовката от страна на Тим Крул специално за дузпи срещу Коста Рика.

 

4100691