Мъри Стоилов поема руския гранд Локомотив (Москва)

снимка: БГНЕС/EPA

Един от грандовете на руския футбол Локомотив Москва иска да има за треньор българския специалист Станимир Стоилов. Новината е на казахстанското издание Kazfootball.  Тя беше цитирана и от огромната част от водещите руския издания, както и от останалите медии в Казахстан. 

В момента Мъри е начело на шампиона Астана. Според информацията на въпросното издание обаче, ако не успее да класира тима за груповата фаза на Лига Европа, Стоилов ще си събере багажа и ще си търси нов отбор. 

Астана спори за място в групите на втория по сила евротурнир с беларуския първенец БАТЕ Борисов, който изненадващо отпадна от Шампионската лига. Мачовете между двата тима са на 18 и 25 август, а Мъри има лоши спомени от срещите си с беларусите като треньор на Литекс. 

Представители на руските "железничари" ще бъдат на мачовете между Астана и БАТЕ. Очаква се при неблагоприятен за казахите резултат да започнат преговори веднага. Засега обаче официално потвърждение от московския клуб няма за подобно намерение да бъде ангажиран българинът.