Мъри пред УЕФА: В Астана направихме много, но с Левски бяхме страхотни

снимка: БГНЕС/EPA

Българският треньор на Астана Станимир Стоилов даде интервю пред сайта на УЕФА. Мъри изпрати много успешна година, в която спечели дубъл в Казахстан и класира отбора за груповата фаза на Лига Европа.

"Изминалата година с Астана бе една от най-добрите в кариерата ми, но не мога да кажа, че е най-добрата, тъй като имах страхотни сезони с Левски преди години", сподели Стоилов.

"Моята основна мотивация е да подобряваме качеството на играта. Искам да помогна на Астана да стане редовен участник в групите на евротурнирите, за да може нашият отбор да достигне едно средноевропейско ниво. От треньорския щаб се стараем да се самоусъвършенстваме и да помагаме на футболистите да прогресират всеки ден. За момента съм концентриран върху успехите на Астана и мисля само за тях. Разбира се, всеки треньор иска да се развива и да изпробва възможностите си в по-силно първенство. Ако постъпи предложение от топ първенство, ще го помисля. Имаше много подобни информации, някои бяха само слухове, а други - верни. Засега имам контракт с Астана и искам да завърша работата, която започнах тук преди три години. Аз имам ангажимент пред клуба и искам да го изпълня докрай", коментира още Стоилов.

"Много добре помня сезона, в който с Левски бяхме в Шампионска лига. Той показа колко голяма е разликата между топ отборите в Европа и нас. Бяхме в група с действащите шампиони на Англия, Испания и Германия, най-силните първенства в Европа. Беше ни интересно да се съревноваваме с тях и е хубаво, че играчите на Левски не се бояха от своите съперници, стараеха се да се проявят в най-добрата си страна. Една година преди това стигнахме до 1/4-финалите в Лига Европа, но груповата фаза на Шампионска лига е много по-високо ниво", продължи Мъри за времената в Левски.

"В Ивелин Попов има огромен потенциал. Той би могъл да играе във водещите първенства на Европа, но мисля, че и сега може да бъде доволен от своята кариера", сподели Стоилов по адрес на футболист номер 1 на България за 2016 година.