Мъри пак насоли Левски яко

Най-успешният треньор в новата история на Левски - Станимир Стоилов, отново бе критичен за случващото се в клуба в последните години. Мъри заяви, че настоящият отбор на "сините" е посредствен и няма шансове да се бори за титлата.

"Проблемите на Левски започват от спортно-техническото ръководство и стигат до представянето на терена. Не се назначават точните хора. Шефовете на "Герена" вместо да задават посоката, са ветропоказатели. Правят се едни и същи грешки всяка година. Наслушахме се на какви ли не оправдания. На всеки шест месеца се взимат по 10-15 футболисти, сменят се треньорите, но ръководителите са и едни и същи.

Ниското качество на играта е продукт на работата на собственик, ръководител и треньор. В момента Левски е посредствен отбор. Няма шансове да се бори за титлата. Публиката иска тръпка, шоу, а Левски вече толкова година няма отбор, който да радва феновете", заяви Стоилов пред колегите от "Спортал".

Специалистът призна за разговори с турския гранд Фенербахче, но допълни, че до конкретна оферта не се е стигнало, още повече, че ръкодовдството на истанбулския тим не е приело оставката на треньора Айкут Коджаман.

"Първо трябва споменем, че Айкут, който е мой бивш съотборник в отбора, остана на поста си. Той си подаде оставката, но след няколко дни бордът на директорите на Фенербахче не я прие и той остана. Имаше разговори, но до конкретна оферта не се е стигало", разкри Мъри.

Стоилов сподели, че в Европа не се гледа на добро око на родните специалисти.

"Няма гаранции, че винаги ще имаш успехи във футбола. Според мен основната рецепта е да се спазват някакви принципи. Да имаш имаш знания, да имаш правилната стратегия и както аз го наричам - да играем правилен футбол. Създал съм си стратегия за играта и във всеки момент мога да се нагодя. Във всеки клуб съм изпълнявал задачите, които са ми задавали собствениците.

Тези дни ще имаме последни разговори с моите агенти да видим дали ще има въобще предложение от Астана. Аз си тръгвам с високо вдигната глава. Херо също се представи много добре в Казахстан, Стойчо също.

Ще търся предизвикателства някъде. Имам оферти, ще търся нещо по Европа, естествено. Лошото е, че когато имаш български паспорт, много трудно получаваме предложение от европейските клубове.

Донякъде е прав Херо, че сме неудобни за някои собственици. Мисля, че в България има специалисти, на които може да им се помогне да се развият. Мен ме освиркаха при 3:0 в първия ми мач срещу Славия. Викали са ми "оставка", но съм изпитвал и другото. Изпращали са ме с аплодисменти след загуба. Не трябва само да се оправдаваме, всяка година почваме с титлата и купата и после ги отписваме", коментира още Мъри.

Наставникът разкри, че е разочарован от собственика на Левски Спас Русев.

"В личен разговор с Тодор Батков преди години обявих, че ще се завърна на "Герена" единствено със Сираков по простата причина, че бяхме уволнени несправедливо. В началото на миналата година имах разговор със Спас Русев. Първоначалните му намерения ми харесаха. За съжаление, начинът, по който ми обяви, че ще управлява клуба тогава, е коренно различен от това, което се случва в действителност днес. Още тогава му казах, че е много важно кои ще са неговите съветници. Година и няколко месеца по-късно, явно хората около него не са от най-добрите. За един собственик се съди най-добре по това какво инвестира в своя дом. В момента не виждам Левски да се развива", сподели Стоилов.

"Моите съмпатии са към Борислав Михайлов. Ако се кандидатира Любослав Пенев, не мога да му дам оценка, защото не е бил ръководител. В момента за първи път имаме финансиране от ФИФА и УЕФА, имаме присъствие в световния футбол, винаги съм бил за бази и осветление.

Нашите клубове се развиват изключително бавно. В момента нямаме играч, който да играе в топ първенство от Европа. В момента най-силните ни играчи са в Русия. Виждам неща по света, които може би за 20 години няма да ги постигнем", допълни Мъри.

"За националния отбор това е успешна година. Не знам, дали ако играем още един път сега ще можем да бием пак Холандия и Швеция. Този отбор постигна максимума. Нямаме играчи, с които да се конкурираме с големите отбори", завърши специалистът.