Мъри: Левски няма отбор, а на Роси не му пука

Един от любимците на "синя" България - Станимир Стоилов-Мъри стана вторият човек за деня, който изрази разочарованието си от случващото се в любимия му Левски. Преди него тежки думи по ръководството на столичани изрече и Божидар Искренов - Гибона.

Мъри разкритикува сериозно наставника на вековниците - Делио Роси, като според него Пророка от Римини изобщо не е заинтересован от името "Левски". Специалистът е на мнение, че за да тръгне отборът нагоре, той трябва да има чисто футболно управление. Според него настоящите пари за столичния гранд се харчат на вятъра.

"Сигурно е крачка напред за Левски, че запази гръбнака на отбора си. Когато има натрупване е по-лесно. Левски сега няма да се притеснява, че идват първите мачове и да мисли за селекция. Има отбор, изграден, има треньор, който познава качествата на играчите. При положение, че си купил 21 футболисти за една година и сега добавяш още, ти имаш играчи за три отбора. Въпросът е, че футболът е бизнес, а така не се инвестират парите на Левски. Без значение, че те са спонсорски, те са пари на Левски. Левски няма стадион и база, а на този етап се оказва, че няма и отбор. Значи тези пари са хвърлени на вятъра", анализира Стоилов.

"И по-слаби от Вадуц тимове, които са били препятствие за Левски, и по-силни не са били. Така че, всичко зависи от това как ще играе Левски, а не Вадуц. Те при всички положения ще играят добре организирано, дисциплинирано. Левски трябва да играе на ниво. Засега се вижда желание, организация, дай Боже и резултати. Аз оставам с убеждението, че нашият треньор не е така заинтересован от името Левски. Него повече го интересуват той да е добре. Изказвания от типа "ръководството да каже за селекцията" са крайно несериозни. Като треньор трябва да отговаряш за всичко - за селекция, за резултати. На този етап той показа, че отговаря само за тренировките. Аз мога и от Казахстан да ги водя".

"Не трябва често да се сменят треньорите. Ръководството трябва да си избере начин, по който да управлява, но аз не виждам футболни хора, които да управляват процеса. Така че не виждам как могат да имат те мнение за треньора. И да остане, и да не остане треньорът, хората, които го определят не мисля, че са достатъчно компетентни".

"Левски трябва да има чисто футболно управление. И отделно маркетингово управление, за да се развива и печели добре. Нефутболни хора не могат да дават оценки на футболисти или да преценяват кой ще е треньор. Как може някой от това ръководство да прецени дали е добър или лош Роси. Той може да му се вижда много добър, а да не е така и обратното".

"Клуб без стадион и без собствена база...давам пример като си вземе собственик стара кола, първото, което прави е да подобри, да почисти, ако имаш възможности и пари, да строиш нещо ново. Ние инвестираме в играчи, които след половин година си отиват половината. Нужни са инвестиции в клуба. Като ги няма, това не е начин на управление", каза за финал Стоилов