Мъри: Искам да водя Астана в Лига Европа, но не решавам аз

снимка: twitter.com

Мениджърът на Астана Станимир Стоилов разкри радостта си от поредното постижение, което сътвори не само за казахстанския шампион, но и за целия казахстански футбол. За пръв път тим от страната се класира за елиминационната фаза в Европа. Мъри изведе Астана на второто място в тежка група с Виляреал, Славия (Прага) и Макаби (Тел Авив). Той обаче може да не води шампионите на Казахстан в елиминациите.

"Радвам се много за това, което постигнахме. Това е исторически успех не само за Астана, но и за целия казахстански футбол. Показахме, че клубният футбол в Казахстан се развива. Още по-щастлив съм от факта, че успяхме да зарадваме хората в Казахстан преди новогодишните празници", сподели Стоилов пред спортно шоу "Гонг".

"Всеки треньор би искал да води отбора си на такъв етап от европейските турнири. Още повече, след като той е граден от нас в последните три години и половина. Но не решавам аз", призна Мъри възможността да напусне в края на годината.

Той заяви, че вижда кариерата си в клубния футбол, когато бе запитан дали може сензационно да поеме поста селекционер на Казахстан. "На този етап не мисля, че моето място е в национален отбор. Виждам себе си в клубния футбол", категоричен бе българският специалист.

"Още с пристигането си в Астана преди три години и половина усетих страхотно отношение, уважение и любов от хората в Казахстан. С времето, прекарано там, спокойно мога да кажа, че приемам Казахстан като своя втора родина и тя винаги ще има място в сърцето ми", призна Станимир Стоилов.