Моуриньо си подари часовника и показа тайната татуировка

Tайната татуировка на Жозе Моуриньо видя бял свят на бляскавата благотворителна вечер, организирана от УНИЦЕФ и Ман Юнайтед за събиране на средства за нуждаещи се деца от Тайланд. На събитието присъстваха всички футболисти и треньори, както и клубната легенда сър Боби Чарлтън, изтупани в строги официални костюми.

В края на благотворителния търг, който събра над 210 000 паунда, Жозе не издържа и свали своя ултрамодерен часовник Big Bang на фирмата "Юбло", спонсор и на Моу, и на Юнайтед. С това бижу за над €17 000 общата сума, събрана от дарени само от Специалния вещи, надхвърли €37 000. Преди това бяха разграбени всичките неща от "Колекцията на Моуриньо" - горнище с качулка "Адидас" с негов автограф, тренировъчен анцунг и шалът, с който се снима при официалното си представяне като мениджър на Ман Юнайтед.

Когато Моу реши да дари и часовника си, всички на церемонията видяха на китката му татуировката, която хронографът напълно покриваше. Оказа се, че това са прякорите на съпругата му Матилде Фария, на сина им Жозе младши и на дъщеря им Матилде, съответно Тами, Тита и Зука, подредени по старшинство. Татуировката, която излязла само 80 паунда, станала само за час през юли 2013 г., когато Жозе са завърна в Челси.

"Благотворителността е едно от най-възхитителните неща в обществото и аз винаги съм подкрепял УНИЦЕФ - заяви Моу. - Човек знае, че парите отиват на правилното място и че ще помогнат. Тази вечер парите са за децата в Тайланд, те ще подобрят бъдещето им, а за мен едва ли може да има по-хубаво чувство от това".

На вечерята, както може да се очаква, момчетата от отбора не издържаха сериозни до края и се смяха като ученици на непохватността на най-скъпия си съотборник - купения за €105 млн. Пол Погба. Французинът разля, без да иска, чаша с червен сок върху скъпия си смокинг, с което предизвика луд кикот у младите му колеги Джеси Лингард и Маркъс Рашфорд. "Просто си купи нов костюм, човече", посъветва го ухилен до уши холандецът Мемфис Депай, след което написа в социалните мрежи за феновете: "Пол е червен. Юнайтед е червен. Манчестър е червен. И Пол е червен".