Моуриньо потвърди за Мата: Искаме да е щастлив

снимка: БТА/AP

Трансферът на Хуан Мата ще бъде финализиран до часове. Това стана ясно от днешната пресконференция на мениджъра на Челси Жозе Моуриньо, който индиректно заяви, че испанецът си тръгна, въпреки че не всички в отбора са доволни от този факт.

Както Sporta.bg вече писа, лондончани приеха оферта на стойност 37.5 милиона паунда от страна на Манчестър Юнайтед. Очакваше се вчера всичко да стане официално, но Мата така и не се появи на базата в "Карингтън".

Пред медиите Моуриньо коментира, че Мата е превъзходен футболист, а зад решението на клуба да го продаде стои най-вече желанието на играча да играе.

"Това е добре както за Хуан, така и за Премиър лийг. Офертата е точната оферта. В момента отборите не са просто отбори. Най-важното в момента е, че той се представи фантастично за Челси. Не ни е страх, че той може да се справи много добре там. Искаме той да отиде там и да бъде щастлив", почна Моуриньо.

"Мисля, че той беше ядосан и разочарован, че не играеше редовно. Хората в клуба го познават по-добре от мен, но и аз знам, че заслужава да напусне и да играе. След като не е щастлив е нормално да го пуснем, независимо че е друг голям клуб в Англия.

Един ден, когато той се върне с фланелка на Манчестър Юнайтед, феновете ще покажат какво е означавал за отбора.

Никой не е на 7-ото небе, че Мата си тръгва. Но биха ли били феновете доволни, ако спрем един прекрасен човек, който всички обичат, и му кажем, че не може да играе в Англия? Не знам дали ще са разочаровани, но ние не живеем в миналото, а прогресираме.

Не поемаме риск, защото знаем, че той ще играе добре, както и ние ще играем винаги за победа. Ние сме горди с начина, по който постъпваме. Няма как да им кажем, че щом не са ни дали Уейн Рууни, няма да им дадем Мата", сподели още Моуриньо.