Моуриньо отново изригна по адрес на Манчестър Сити

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо отправи поредната си атака спрямо директен конкурент, като този път в "жертва" на португалеца се превърна шампионът Манчестър Сити.

Докато Челси и Сити продължават борбата за шампионската титла във Висшата лига, Жозе Моуриньо сподели мнение, че може би "гражданите" не е трябвало да бъдат короновани през миналия сезон.

Специалния визира проблемите, които Манчестър Сити имаше с нарушаването на финансовия феърплей, споделяйки мнение, че клубове в подобна ситуация трябва да бъдат наказвани по-сурово, а именно - с отнемане на точки и отнемането на титли.

"Наистина обичам предизвикателството във Висшата лига на Англия. Единственото неприятно е, че понякога ти се налага да се бориш с клубове, които не спазват същите правила като теб", избухна Моуриньо по адрес на Манчестър Сити.

"Това е единственият проблем. Не смятам, че клубове, които нарушават финансовия феърплей и са наказани за това, могат да бъдат шампиони на страните си", добави португалецът.

През месец май Манчестър Ситибе санкциониран с 49 милиона лири за нарушаването на финансовия феърплей, което обаче не пречи на "гражданите" да правят големи трансфери и до днес.

Попитан какво би трябвало да бъде наказанието в такива ситуации, Жозе Моуриньо отговори: "Разбира се, че отнемане на точки. Колко точно? Не зная".

Челси разполага с преднина от пет точки пред Манчестър Сити във временното класиране на Висшата лига, като последното дерби между двата тима на "Стамфорд Бридж" завърши при равенство 1:1.