Моу замеси Сити и Санчес в баснята за "лисицата и киселото грозде"

снимка: twitter.com

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, който поднови договора си до 2020 година, отново се заяде с Манчестър Сити и Пеп Гуардиола. Специалния този път намеси новото попълнение на "червените дяволи" Алексис Санчес. Португалецът заяви, че чилиецът е бил висока летва за "гражданите" и те са се отказали, защото не са успели да достигнат до "върха на дървото". 

"Случаят с Алексис ми напомня малко на онази метафора, в която виждаш дърво с невероятни портокали на върха му. Когато не можеш да ги достигнеш, казваш, че ще вземеш тези, които са по-ниско, защото не харесваш онези на върха. Ти обаче харесваш точно тях, защото те са толкова сочни, толкова зрели, толкова кръгли, така пълни със сок, но не можеш да ги достигнеш. Тогава казваш, че не искаш да се качваш там или предпочиташ други. Мисля, че историята с Алексис наподобява това", заяде се Моуриньо за пореден път със своя футболен враг Хосеп Гуардиола.

Португалският специалист заяви, че Алексис сам е решил да акостира на "Олд Трафорд" и той няма никакъв принос за идването на чилийския национал. Моуриньо заяви, че футболист като Санчес струва минимум 100-150 милиона.

"Знам, че ако други клубове не са успели да го вземат, то не е заради проблем с парите. Анализирайте цифрите и ще видите, че Манчестър Сити, Челси и дори Евертън похарчиха повече от нас. Трябва да разгледате този случай в следната перспектива - колко би струвал Алексис, ако имаше още три години от своя договор? Гледайки цифрите, бих казал, че сумата би варирала между 100 и 150 милиона паунда. Алексис можеше да отиде навсякъде. Той имаше много голям избор, но реши да дойде при нас. Питайте него защо. Дали е скъп, или евтин? Мисля, че всичко е справедливо. Това е една много добра сделка за нас", заяви доволният Жозе Моуриньо.