Моу скандализира: Отпадането не е нещо ново за този отбор

снимка: twitter.com

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо скандализира с изказване, което противоречи на нормите на 20-кратните шампиони на Англия. След ужасяващото отпадане от Шампионската лига на "Олд Трафорд" от Севиля, Специалния заяви, че "това не е нещо ново за Юнайтед", с което предизвика вълна от бурни реакции от страна на привържениците.

"Седял съм на този стол два пъти. Когато бях начело на Порто, Юнайтед беше аут. Когато водих Реал (Мадрид), Юнайтед беше аут. Това не е нещо ново за този футболен клуб", заяви португалският специалист и се разграничи от философията на "червените дяволи", която гласи, че винаги тимът играе за победа. 

"Ясно бе, че първият гол ще бъде решаващ. Не само заради резултата в първия мач, но и заради профила на днешната среща. Опитахме да бъдем агресивни и да действаме интензивно от първата минута. Не успяхме да отбележим и постепенно Севиля започна повече да задържа топката и да контролира мача. Ние имахме своите шансове, но те ни вкараха един гол и от този момент всичко стана по-емоционално. Вторият гол вече направи нещата невъзможни.

Имахме добри периоди, но не успяхме добре да контролираме мача. Не мога да имам особени претенции към представянето на моите играчи и тяхното желание за игра. Това е футболът. Днес загубихме, но утре е нов ден и предстои нов мач. Доволен съм, че футболистите не крият тъгата си, но сега не е време за излишна драма", заяви Моуриньо.

Запитан защо Юнайтед имаше само 4 точни удара в двата мача срещу Севиля, Специалния бе лаконичен: "Това е само статистика".