MotoGP: Довициозо и Ducati не могат да се разберат

Лидерът в MotoGP Андреа Довициозо е отхвърлил първата оферта за нов договор от тима на Ducati, разкрива Autosport. Италианецът е пилот на отбора от 2013 година, а в края на 2018-а изтича настоящия му контракт. И двете страни би било по-удачно да продължат отношенията си и занапред, но след изключително успешната кампания за Дови през 2017-а той със сигурност ще иска много добри условия за следващите две години.

View image on Twitter

Мениджърът на тима Давиде Тардоци заяви по-рано през април, че дискусиите текат отлично, но агентът на пилота не е на същото мнение. "Доста сме далече. Имахме среща, но решихме, че Андреа няма да се чувства достатъчно комфортно с тези условия. Той не иска нещо странно или невъзможно, просто това, което заслужава. Към момента не сме близо до сделка". Въпреки че 32-годишният Дови води преговори с Honda и Suzuki, се очаква все пак да постигне консенсус с настоящия си тим.

Пилотът води класирането с една точка преднина спрямо световния шампион Марк Маркес от Honda, но освен това спечели седем от последните 16 състезания в кралския клас на мотоциклетизма.

Към момента по непотвърдена информация съотборникът на италианеца Хорхе Лоренсо взима шест пъти повече евро без да показва дори наполовина от формата на Довициозо.