Морето удави "армейците" насред Армията

снимка: lap.bg

ЦСКА-София направи чутовна издънка и сериозно компрометира шансовете си за титла пред около 3000 души. "Армейците" взеха само точка след 0:0 у дома срещу средняка Черно море в откриващ мач за 22-ия кръг на Първа професионална лига. А вратарят Благой Макенджиев за втори път този сезон не пуска попадение на Армията. Преди Нова година той запази мрежата си суха и като футболист на Пирин (0:0).

Очакванията на фенове, специалисти и букмейкъри за лесен и убедителен успех на столичани бяха разбити на пух и прах от добре подредения и защитаващ се тим на Илиан Илиев. В началото Десподов изведе Роланд Алберг сам срещу Макенджиев, но "лалето" не успя да предодолее стража. После се заредиха безидейни атаки към "моряшката" врата, но опасности липсваха. Няколко добри контри на варненци дори можеха да огорчат ЦСКА.

През втората част домакинският натиск се засили. Той обаче бе стихиен и рядко водеше до удобни положения. Все пак Каранга 2-3 пъти се оказа на чудесни позиции, но Макенджиев го отказа със страхотни спасявания. Гостите също имаха 1 отлична възможност да вкарат, но Мариян Огнянов я пропиля наивно.

В последните минути момчетата на Стамен Белчев се хъврлиха в отчаяни акции, които не доведоха до желания резултат и така срещата завърши при 0:0.

ЦСКА излезе на върха на класирането с равни точки с Лудогорец (по 51) и предимство в преките сблъсъци и головата разлика спрямо разградчани. В понеделник обаче "орлите" могат да дръпнат, ако бият или вземат поне точка от тежкото си гостуване в Коматево на Ботев. Черно море пък сe изкачи с едно място и вече е на седма позиция с 26 точки с илюзорни шансове за атака на топ 6 преди Първа лига да се раздели на 2 групи.