Монтела също сред вариантите за наследник на Индзаги

снимка: БТА/AP

Наставникът на Фиорентина Винченцо Монтела е сред възможните опции за нов старши-треньор на Милан след края на сезона, информира "Гадзета дело Спорт".

Бъдещето на Филипо Индзаги начело на "росонерите" продължава да бъде поставяно под въпрос, като нищо чудно младият специалист да бъде освободен при положение, че не успее да класира тима за участие в Шампионската лига. Нещо, което изглежда крайно вероятно с оглед на непостоянството на Милан през кампанията.

Милан вече изостава на десет точки зад третото място в Серия А, като все повече се засилват очакванията, че Индзаги ще бъде уволнен след края на кампанията.

Въпреки, че често се споменава и името на Лучано Спалети като евентуален наследник на Супер Пипо, Винченцо Монтела също е сред вариантите за това, посочва "Гадзета дело Спорт".

Смята се, че ръководството на Милан оценява високо футболната фиолософия на Монтела и атакуващия стил на Фиорентина, което му печели много симпатии на Апенините.

Освен Монтела и Лучано Спалети, сред другите кандидати за поста са Унай Емери и Жорже Жезуш, допълват медиите на Ботуша.