Монтана за мачовете с Левски: Не сме наточили нито ножа, нито секира

"Не сме наточили нито ножа, нито секира. Шега беше, когато казах, че жребият е тежък за Левски. Истината е, че е тежък за нас.

По-добре за нас е, че ни се падна Левски или отбор от такава класа, отколкото някой скромен тим от Б група. Ясно е, че отбор от Б група - какъвто сме и ние, трудно ще спечели Купата на страната", коментира спортният директор на Монтана Михаил Мадански след днешния жребий за Купата на България.

Така той отговори на въпрос дали след ЦСКА, Монтана е наточила ножа и на другия популярен софийски отбор.

"Ние сме в ролята на по-слабия отбор и няма какво да губим. Очакванията ми са, че Левски ще хвърли всички сили в турнира за Купата на България, за да се осигури участие в Европа. Сигурен съм, че няма да ни подценят. Относно победата ни над ЦСКА, ясно е, че в такива мачове печели този, който реално няма какво да губи", добави бившият селекционер на младежкия ни национален отбор.

Срещу Левски монтанчани обаче ще трябва да се борят в два мача. Мадански смята, че когато има двойка между отбори от различни нива често втората среща се обезмисля. След предрешен изход от първия мач, то за реванша оставата единствено безмислени пътувания и разходи.

"Системата няма какво да я коментираме, защото е факт, но определено ощетява малките отбори. Един мач за Монтана - Левски щеше да носи много по-голям заряд. Но и сега ще се опитаме да направим два добри мача.

Журналисти попитаха спортния директор на Монтана относно това, че желанието на кмета на града Златко Живков е изпълнено изцяло, след като неговият любим отбор Левски ще гостува в Северозапада.

"Кметът явно трябва да внимава какво си пожелава, защото определено се сбъдва. Но мисля, че гостуването на Левски в Монтана е добре за всички.

За футболистите е добре, защото ще премерят сили със силен противник, за града е добре, а и за нас като ръководство ще можем да си направим правилна оценка до къде сме с работата", завърши Михаил Мадански, цитиран от БТА.