Монтана си осигури Страхил Попов до края на сезона

снимка: Булфото

Роденият в Благоевград младежки национал Страхил Попов ще играе през пролетта в "Монтана". Той е син на легендарния футболист на „Пирин" Венко Попов, който в последствие бе и футболен ръководител.


Страхил Попов е юноша на „Пирин" (Бл) и „Пирин 2001", където стана и шампион на България в своята възраст. В последствие талантливият младок бе закупен от „Литекс". През есента той игра като преотстъпен в „Локомотив" (Мездра), където за 14 мача вкара два гола.


На него ще се разчита много за в бъдеще, което накара ръководството на „Литекс" да се разбере с колегите от „Монтана", тъй като по наредба един футболист няма как да бъде два пъти преотстъпван в рамките на един футболен сезон и най-вероятно ще се стигне до фиктивна сделка между „Монтана" и „Литекс".


През пролетта наставник на тима от Северозападна България ще бъде Атанас Джамбазки, а след като бразилците напуснаха отбора, Страхил Попов ще има шанс да играе повече, тъй като ще бъде основна фигура в младежкия национален отбор за следващите евроквалификации.