Монако представи новия треньор

снимка: asm-fc.com

39-годишният португалец Леонардо Жардим бе представен официално като новия старши-треньор на Монако, съобщи пресслужбата на клуба от Княжеството.

Жардим ще води отбора, където играе българският нападател Димитър Бербатов, след като напусна Спортинг (Лисабон) веднага след трансфера на Симеон Славчев. Специалистът наследява Клаудио Раниери, който бе освободен след края на сезона в Лига 1 и завършването на второ място в класирането.

"Монако има удоволствието да обяви назначението на Леонардо Жардим за треньор през следващите два сезона. В договора му има опция за продължаване с още една година.

Португалският специалист ще поеме отбора от 30 юни за началото на предсезонната подготовка", се казва в съобщението на Монако.

„Монако е голям отбор и съм много щастлив да работя тук. Играчите са изключително качествени, има и много млади талантливи футболисти. Първата ми задача ще бъде да науча френски, от няколко дни ходя на уроци, защото уважавам феновете и цялото френско първенство“, каза Жардим.

„Точно като нас, Жардим е амбициозен и е от новото поколение млади треньори. Постигал е отлични резултати в предишните си отбори и профилът му напълно се вписва с нашата идея за Монако. Няма съмнение, че той е правилният човек за продължаването на проекта Монако“, заяви вицепрезидентът Вадим Василев.