Моментите на 2014: Юбилеят на Вековен Левски (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА

Както всяка друга година досега, 2014 също ни предложи различни по тип емоции от света на спорта.

В някои случаи викахме от щастие, в други пък не успявахме да скрием разочарованието си. Спортът трудно оставя хората равнодушни, а победите и пораженията неизменно вървят ръка за ръка.

Sporta.bg ще ви припомни част от най-паметните моменти от света на спорта за 2014 година, за да ги преживеем отново. А какво ще ни предложи новата 2015 година... това само времето ще покаже.

4088098

Левски отпразнува зрелищно 100-годишния си юбилей във вечерта на 23-ти май с незабравим приятелски двубой срещу Лацио пред 35 хиляди зрители на Националния стадион „Васил Левски“.

Зрителите по трибуните и пред малкия екран се насладиха на атрактивния двубой, в който Левски от 0:2 обърна до 3:2, за да спечели престижен успех, като победното попадение по ефектен начин бе реализиран от юношата Станислав Иванов.

Другите голове за Левски реализира Димитър Макриев, който вече не носи фланелката на „сините“, докато за Лацио точни бяха Мамаду Тункара и Гаел Какута през първото полувреме.

4088092

Куп легенди на 26-кратните шампиони взеха участие в демонстративния двубой, като шестима знаменити футболисти Александър Александров, Елин Топузаков, Даниел Боримиров, Димитър Телкийски, Христо Йовов и Георги Иванов с капитанската лента излязоха на терена от самото начало с юбилейните жълто-червени фланелки на Левски.

Преди приятелския мач с Лацио легендарният централен нападател на "сините" Георги Аспарухов бе избран за футболист номер 1 на Левски, а двукратният олимпийски шампион по класическа борба в категория до 100 килограма от Токио-64 и Мексико-68 Боян Радев за спортист номер 1 за вековния юбилей на "синия" клуб.

4088111

160 спортисти на Левски бяха наградени тържествено на Националния стадион „Васил Левски“ около час преди началото на демонстративния мач с Лацио послучай 100-годишния юбилей.

 

80 от наградените бяха футболисти, а останалите – от други спортове. Първи призовете си получиха шестимата легендарни играчи, които започват сред титулярите на „сините“ на терена срещу Лацио.

Става въпрос за Даниел Боримиров, Георги Иванов, Христо Йовов, Димитър Телкийски, Елин Топузаков и Александър Александров. Те получиха специални плакети с новата емблема на Левски, създадена и посветена специално на вековния юбилей.