Моментите на 2014: Олимпийската титла на Благой Найденов

снимка: БФ Бокс

Както всяка друга година досега, 2014 също ни предложи различни по тип емоции от света на спорта.

В някои случаи викахме от щастие, в други пък не успявахме да скрием разочарованието си. Спортът трудно оставя хората равнодушни, а победите и пораженията неизменно вървят ръка за ръка.

Sporta.bg ще ви припомни част от най-паметните моменти от света на спорта за 2014 година, за да ги преживеем отново. А какво ще ни предложи новата 2015 година... това само времето ще покаже.

През това лято в Нанджин (Китай) се проведоха първите в историята Олимпийски игри за младежи, а България завърши надпреварата с три златни медала в своя актив.

Един от тях бе на сметката на талантливия ли боксьор Благой Найденов, който бе над всички в категория до 81 килограма.

Благой Найденов спечели златото след успех над казахстанеца Вадим Казаков в големия финал, получавайки предпочитанията на съдиите в изиграните три рунда.

За съжаление талантливият боксьор няма да участва на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, имайки предвид, че самият той предпочете да стартира кариера на професионалист.

Найденов вече подписа договор с известния мениджър Гари Хайд, макар и в последно време да се появи информация, че промоутърите на Кубрат Пулев от "Зауерланд Ивентс" също проявяват интерес към него.