Моментите на 2014: Кубрат Пулев vs. Владимир Кличко

снимка: БТА

Както всяка друга година досега, 2014 също ни предложи различни по тип емоции от света на спорта.

В някои случаи викахме от щастие, в други пък не успявахме да скрием разочарованието си. Спортът трудно оставя хората равнодушни, а победите и пораженията неизменно вървят ръка за ръка.

Sporta.bg ще ви припомни част от най-паметните моменти от света на спорта за 2014 година, за да ги преживеем отново. А какво ще ни предложи новата 2015 година... това само времето ще покаже.

Българската гордост в професионалния бокс Кубрат Пулев осъществи голямата си мечта в кариерата на този етап и заслужи възможността да излезе на един ринг със световния шампион Владимир Кличко.

Двубоят в Хамбург бе далеч по-атрактивен, отколкото специалистите предвиждаха, както и далеч по-добре приет от неутралните зрители. Световен телевизионен гигант като НВО предаваше на живо срещата в САЩ, която Кличко спечели с нокаут в петия рунд.

Дали Кобрата избра най-подходящата тактика за самия двубой, дали се държа по най-уместния начин преди и след дуела, дали не се изправи срещу хегемона в свръхтежката категория твърде рано? Тези въпроси вече нямат значение.

Дори двубоят да не донесе възможно най-много позитиви на Пулев, то той постигна изключителен успех за българския спорт и въпреки че бе повален, успя да обедини около каузата си милиони свои сънародници.

Също така дори нокаутиран и интервюиран на немски език, Кобрата не пропусна да отбележи нещо, което, ние, българите, обичаме да забравяме - „Ние сме велика нация, да знаете“.