Моментите на 2014: Хамес Родригес и голът на годината

снимка: БТА/XINHUA

Както всяка друга година досега, 2014 също ни предложи различни по тип емоции от света на спорта.

В някои случаи викахме от щастие, в други пък не успявахме да скрием разочарованието си. Спортът трудно оставя хората равнодушни, а победите и пораженията неизменно вървят ръка за ръка.

Sporta.bg ще ви припомни част от най-паметните моменти от света на спорта за 2014 година, за да ги преживеем отново. А какво ще ни предложи новата 2015 година... това само времето ще покаже.

Колумбийският национал Хамес Родригес бе едно от големите открития на тазгодишното Световно първенство в Бразилия, като новата звезда на Реал Мадрид отбеляза шест гола за своята родина и завърши шампионата като реализатор №1 на надпреварата.

Усилията на Хамес и неговите съотборници стигнаха единствено за класиране на 1/4-финал, което също не бе никак слабо постижение за селекцията на "лос кафетерос".

Върховият момент на "десетката" на Мондиал 2014 настъпи по време на 1/8-финалната битка с Уругвай, когато все още играещият за Монако футболист отбеляза и двата гола за успеха на своя тим с 2:0.

Особено забележително бе попадението на Хамес Родригес през първата част на двубоя, когато колумбийският ас овладя кълбото на гърди, майсторски се завъртя около оста си и с феноменално воле разстреля уругвайския страж Фернандо Муслера.

Съвсем очаквано, шедьовърът на Родригес попадна и сред номинираните за наградата "Ференц Пушкаш" на ФИФА за най-добър гол на отминалата година.

James Rodriguez Amazing Volley vs Uruguay from Happy Creative on Vimeo.