Модена уволни Радо Стойчев след публичния скандал

снимка: twitter.com
Ръководството на италианския Азимут (Модена) обяви официално, че е уволнило българския треньор Радостин Стойчев. Клубът стори това чрез официалния си профил във "Фейсбук", а краткото съобщение гласи: "Модена Волей съобщава, че прекрати сътрудничеството си с треньора Радостин Стойчев, на когото благодари за свършената работа".
Бившият национален селекционер бе ябълката на раздора в Модена и целият отбор се вдигна на открито въстание срещу него и треньорските му методи. Почти всички волейболисти на тима се появиха в предаването "Barbara & Capelli" и публично в ефир поискаха уволнението на Стойчев. Бунтът бе воден от лидерите на Модена Ървин Нгапет и Бруно Резенде, които обявиха, че много от настоящите играчи ще напуснат състава, ако Радостин остане начело. Самият Нгапет си уговори трансфер в Казан и именно Радо Стойчев е причината за това.
Българският специалист пое италианския отбор миналото лято и в началото тръгна добре, но после неразбирателството между него и играчите доведе до пълен крах в тима. Този сезон Модена отпадна на полуфиналите в Серия А1 от Кучине Лубе (Чивитанова) на Цветан Соколов.