Младите "лъвчета" играят с Белгия и Испания

Националният отбор на България по волейбол за младежи вече се подготвя в Тетевен, като скоро към тима ще се присъединят и останалите състезатели, получили повиквателни от треньора Николай Желязков.

Станаха известни съперниците, с които националите ще играят контроли преди квалификациите за европейското първенство. На 13 април възпитаниците на Желязков пристигат в София и ще продължат подготовката си в зала "Христо Ботев".

Няколко дни по-късно тук ще дойде отборът на Белгия. До този момент е предвидена една съвместна тренировка на двата тима и две контролни срещи - на 18 и 19 април. След това в България ще гостува отборът на Испания.

С испанците също са предвидени две контролни срещи - 21 и 22 април. След това те заминават за Румъния, където ще се проведе квалификацията за тяхната група.

Припомняме, че квалификацията започва на 25 април, а в първия мач българският тим се изправя срещу Гърция. На 26 април момчетата на Николай Желязков излизат срещу Великобритания, а в последния ден (27 април) ще играят с Холандия.