Младежки национал смени отбора си в Белгия

снимка: Булфото

Младежкият национал Александър Колев смени отборите в Белгия и от новия сезон ще играе за Геел, новак в местната втора дивизия.

 

До сега нападателят, който е основен играч в схемата на селекционера на 21-годишните Михаил Мадански, играеше за Десел Спорт, също от втора лига.

 

Снощи Колев подписа договор за две години със синьо-белите от Геел, като в договора му има клауза, че при оферта от чужбина или от Джупилер-лигата на Белгия няма да му бъдат правени пречки за трансфер.

 

"Да, много съм доволен. За мене това е ново начало и сега вече се стремя да заиграя в Първа лига на Белгия или в чужбина.

 

Заради това се преместих в Геел, защото смятам, че ще бъда повече време на терена, ще се разчита на мене и ще се развивам. Много по-мотивиран съм и нямам търпение да започна подготовка с Геел на 20-и юни", каза пред БТА Александър Колев.

 

20-годишният софиянец Александър Колев започва да играе в юношеските формации на Десел Спорт, след което подписва и първия си професионален договор с този отбор.

 

Контрактът му изтече в края на този сезон и той избра да смени клуба. Тимът на Геел има нов инвеститор, чиято цел е да го върне в елитната лига на Белгия, където играе два сезона в края на 90-те години.

 

Въпреки че влезе с плейоф във втора лига, Геел и сега е смятан за един от основните фаворити за промоция през новото първенство.