Младенов: До последно ще чакам Венци Христов

снимка: Булфото

Тимът на ЦСКА се прибра късно снощи от подготвителния лагер в Турция.

"Червените" бяха повече от две седмици в курорта Сиде, където изиграха пет контроли. В тях те записаха две победи - над носителя на купата на Дания Есберг с 2:1 и чешкия Спарта Прага с 1:0.

Два пъти завършиха наравно - срещу казахстанския Жетису (0:0) и срещу унгарския Дебрецен (2:2) и допуснаха само едно поражение - от австрийския Адмира Вакер с 0:1.

На Аерогара "София" наставникът на "червените" Стойчо Младенов изрази своето задоволство от постигнатото на лагера.

Той бе категоричен, че все още се надява на привличането на нападателя на Берое Венцислав Христов.

Sporta.bg припомня, че вчера старозагорци обявиха, че сделката окончателно е пропаднала.

"Имам търпение. Няма да бързаме с привличането на друг централен нападател. Ще чакам до последно Венци Христов. Негов трансфер е едно от важните неща за бъдещето на нашия отбор", заяви Младенов.

От вас научавам за декларацията на Берое. По-добре да не го коментираме. Има клауза, от която може да се възползва всеки един клуб по всяко едно време, стига състезателят да го позволи. Пробвахме и Косоко като нападател, ако няма друг човек, той ще бъде една от опциите за тази позиция", допълни той.

"И в двата лагера изпълнихме на 100 процента заплануваната програма. Контузията, която Крачунов получи още в Гърция, го забави изключително много в сравнение с останалите, но ще му се направи отделна програма, за да може по-бързо да настигне своите колеги".

 

"Иван Стоянов е един доказан футболист. Когато разбрахме, че е свободен, не се подвоумих нито за миг. Направихме всичко възможно да го привлечем, защото може да ни помогне изключително много.

Ще го използваме там, където е най-силен - по фланга. Той ни дава още една опция, която имам възможност да използвам", заключи специалистът, който поясни, че договорът на Гуидо ди Вани е до лятото, но може да бъде продължен с още една година.

 

Младенов разкри, че испанският ляв защитник Браян Ереро, който изкара проби в отбора, е получил предложение за договор и от него зависи дали ще приеме условията.