Мъките за Манолев свършват - ПСВ го пуска без пари

снимка: БТА

Българският национал Станислав Манолев е все по-близо до дългоочакваното си напускане от ПСВ (Айндховен), след като медиите в Холандия разкриха, че десният защитник ще бъде пуснат със свободен трансфер до края на трансферния прозорец.

 

През миналото лято "филипсите" искаха близо 2 милиона евро за правата на бившия играч на Литекс, но той така и не смени клубната си принадлежност. През зимата пък игра за Фулъм под наем, но въпреки добрите впечатления, които остави, не си спечели трансфер при Бербатов.

 

Сега в ПСВ са готови на всичко, за да се отърват от българския национал, като го обявяват за продан срещу единственото условие бъдещият му тим да поеме заплатата му. Следователно, всеки отбор, готов да плаща месечното възнаграждение на Манолев, може да го има в състава си.

 

Решението на холандския тим произлиза от факта, че в състава са САнтиаго Ариас и Джошуа Бренет, като за българина няма място нито в халфовата линия, нито в защита.

 

За разлика от миналото лято, сега към бившия играч на Литекс няма голям интерес, но все пак ръководството на Кубан е влязло в контакт с национала ни. Ако се стигне до подобен трансфер, то той ще се събере с Ивелин Попов, който е сред най-добрите играчи на тима.

 

Освен това Манолев ще стане част от българската колония във руската Висша лига, която включва Георги Миланов, Ивелин Попов, Петър Занев, Благой Георгиев, Захари Сираков, Георги Пеев и други.