Митко Събев избухна: Аз въведох модела "Лудогорец" в Бургас, но дребни сметкаджии го провалиха

Бившият финансов благодетел на Черноморец - Митко Събев, по чието време "акулите" бяха със сигурност най-богатият клуб в родния елит, даде интервю за сайта burgas24.bg. В него той говори за спора за стадион "Лазур", а също така върна лентата и в годините, в които финансираше Черноморец под ръководството на Краси Балъков.

"Въпросите около продажбата на стадиона са много по-сложни от това дали общината иска да го купи и дали аз ще го продам. Дори и да имам такова желание, земята не е моя собственост, съоръжението е във владение на "Петрол Холдинг", който е обявен в несъстоятелност. За да се осъществи подобна сделка, много юристи трябва сериозно да се потрудят. И все пак не забравяйте - никой няма да се наеме да купува нещо, при положение, че утре кредиторите могат да решат друго", заяви Събев.

"В момента всички се възхищават на проекта Лудогорец. Знаете ли, че аз пръв исках да въведа този модел - тук в Бургас. Освен всички лични инвестиции, успявах да вкарам по 3-4 милиона годишно само от реклами и спонсори. Това, което го има днес в Разград, можеше да го има в Бургас, но сметки на много ниско ниво убиха футбола в Бургас. Знам, че за всички аз съм големият виновник и ако бях продължил да давам безконтролно пари, щях да си остана добър. Това е едно от най-големите ми разочарования", добави още бизнесменът.