Митко Ценов със срамно и потресаващо изказване след провала в Лондон

снимка: Facebook

Изложилият се Митко Ценов не успя да се класира за финала на 3000 метра сийпълчейз на Световното първенство в Лондон, след като завърши 12-и в серията си с време 8:45.21 мин.

Последва уникално изказване на нашия лекоатлет, което поставя редица въпросителни пред отговорните фактори. 

"През цялото време се чувствах много свеж, но като цяло изглежда не съм достатъчно зареден, за да мога да го избягам около 8:20 мин. Дори сега, след бягането, съм по-свеж. Не знам точно на какво се дължи, но мисля, че като цяло това си е моя вина. От две години не съм толкова съсредоточен в тренировките и като цяло в леката атлетика. Уча се от грешките и се надявам следващата година да влагам малко повече чувства и дано да се получи вече“, сподели Ценов.

„В главата ми се въртят всякакви работи и не съм съсредоточен в леката атлетика. Може би съм още млад и ме влекат и други неща.

Треньорът ми вижда, че не съм съредоточен и ми го е казвал неведнъж - след всеки разговор с него се опитвам да правя това, което той ми казва. Изглежда обаче, че 50 процента влизат през едното ухо и 50 излизат от другото. За следващата година ще стана по-сериозен", обясни атлетът.