Мирослав Ралчев: Лукойл е далеч от най-доброто си състояние

Мирослав Ралчев пътува заедно с баскетболистите на Лукойл Академик към Румъния с трудна мисия. На него се падна отговорната задача да води, макар и временно шампионите докато ръководството назначи заместник на освободения след четвъртата поредна загуба в Еврокъп сърбин Оливер Костич.

"На всеки е ясно, че Лукойл Академик е далеч от най-доброто си състояние. В емоционален план, няма как да кажем, че сме в блестяща форма.

Знаете как се чувства човек, а и цял отбор, който е претърпял четири поредни загуби в Европа. Тонусът и настроението ни са занижени, но това, което всички искаме да направим в Румъния, е да дадем максималното, на което сме способни в момента.

Целта е да се представим достойно. За шансове не искам да коментирам", сподели помощник-треньорът на "студентите" на път към Плоещ.

Американецът Аландо Тъкър е сред онези баскетболисти, от които се очаква да поведат Лукойл към победа в трудното гостуване на румънския шампион Асесофт (Плоещ). Бившето крило от НБА коментира ситуацията около отбора и настройката на "студентите" така:

"Мачът, който ни предстои в сряда е също толкова важен, колкото важни за нас бяха всички предишни двубои, които уви, бяхме близо, но не успяхме да спечелим.

Срещата в Румъния е нашата последна възможност да оставим живи шансовете си в Европа и сме длъжни да играем така, че да съхраним тази възможност. Това бе нашата цел преди началото на сезона, това нашата цел и сега, въпреки тежкото положение, в което изпаднахме", заяви американецът.

"Съперникът ни е силен отбор, с много силно домакинство и ние подхождаме с необходимото уважение към него, но в същото време това е отбор, който може да бъде победен, дори като гост.

Трябва да сме на ниво, да дадем максималното, на което сме способни. Не отделно и само някои, а всички до един и всички заедно", добави Тъкър.

Лукойл гостува на румънския шампион Асесофт (Плоещ) в сряда (13 ноември) от 19:30 часа българско време.