Миро Живков след поражението от Македония: Такива отбори ни амбицират да продължим

снимка: БГНЕС

Българският национален отбор допусна първа загуба в Европейската лига. „Лъвовете“ паднаха от Македония с 1:3 (29:31, 25:15, 21:25, 21:25) в третия си мач от Група А, който се игра пред над 1000 зрители във варненската зала „Конгресна“.

Ето и какво каза след мача за сайта на БФВолейбол треньорът на нашия тим Мирослав Живков:

„Македония е финалист от миналогодишното издание на Европейската лига. Поздравявам състезателите от нашия отбор за добрите моменти в играта ни. За борбата и включването на нови хора, които се представиха абсолютно достойно и показаха качества. Поздравявам и отбора на Македония, който въпреки тежкия мач срещу Дания показа характер и ниво, достойно за уважение. Такива отбори ни дават точна и ясна представа в каква посока трябва да работим и къде точно се намираме. Точно такива отбори ни амбицират да продължим да работим и да играем по най-добрия начин“.

Така Македония завърши като лидер в първия турнир от Европейската лига след три успеха от три мача. Втори останаха родните национали с 5 точки след две победи и едно поражение. Припомняме, че като домакин на финалите България се класира директно за заключителните битки на 1-и и 2-и юли във Варна.

Следващата седмица сблъсъците от Европейската лига се пренасят в Скопие, където участват същите 4 тима.