Мирно и тихо: Феновете на Германия и Украйна показаха как трябва да завърши един мач

снимка: uefa.com

Сравнително спокойна беше обстановката след мача Германия - Украйна, завършил с победа на германците с 2:0. Преди срещата обаче имаше сблъсъци на радикални привърженици на двата тима, предаде БНТ.

Междувременно френското Министерство на вътрешните работи съобщи, че ще пресича безмилостно проявите на насилие. Властите вече са арестували общо 116 души.

Френската авиокомпания Ер Франс предвижда да изпълни 80 процента от планираните за днес полети. Третия ден от стачката на пилотите съвпадна с Европейското първенство по футбол, на което страната е домакин. Ще бъдат изпълнени над 85 на сто от дългите и късите полети, както и над 70 процента от средните и от онези до летище Роаси-Шарл де Гол в Париж. В същото време Ер Франс предупреди, че са възможни анулирания и забавяния на полети в последната минута.

Според ръководството на авиокомпанията стачкуват 27 процента от пилотите. Засега е предвидено стачката да продължи до вторник вечерта. Преговорите между ръководството на Ер Франс и синдикатите все още не дават резултат. Профсъюзите настояват за запазване на работните места и възнагражденията на пилотите.

Франция е обхваната от повече от три месеца от протести срещу трудовата реформа, която Франсоа Оланд иска да прокара. Нов национален протест срещу тази идея е свикан във френската столица във вторник.

"Труд"