Мирела Демирева спечели Диамантената лига в Рабат

Спортист №1 на България за 2016 година Мирела Демирева изрази радостта си от записаната победа в скока на височина на състезанието от Диамантената лига в Рабат. Олимпийската вицешампионка от Рио 2016 разкри, че е имала проблеми на старта в Мароко, но ги е преодоляла.

„Щастлива съм, макар че не скачах много добре. Състезанието беше трудно, но се справих с обстоятелствата. Времето беше топло, но публиката е чудесна и създава настроение”, коментира Мирела Демирева.

Българката спечели състезанието с 1,94 метра и сложи край на невероятната серия на световната шампионка Мария Ласицкене, която имаше 45 поредни победи от юли 2016 година. В края на надпреварата Демирева опита да преодолее 2,02 метра и да подобри личния си рекорд, но направи три неуспешни опита.

„Имах известни проблеми с разбега, вятърът също пречеше, но победата си е победа. Радвам се, че ми предстои да скачам на Балканиадата. Ще се видя с много близки и приятели. Дано публиката дойде и да подкрепи българския отбор, защото го заслужаваме", допълни българката.