Мирела Демирева се цели в световния рекорд

Преди няколко дни Мирела Демирева беше избрана за Атлет №1 на България за втори път в своята кариера. Българката имаше една от най-успешните си години, в която спечели сребърен медал в скока на височина на Европейското първенство в Берлин. Това лято тя премина за първи път границата от 2.00 метра, като повтори постижението си и във финала на континенталния форум в Германия. Демирева даде интервю за вестник “Стандарт”, в което говори за отминалата година и бъдещите си планове. 

“Никога не съм спирала да си мисля за скокове над 2 метра. Така че в крайна сметка просто продължавам да работя и съм сигурна, че резултатите ще дойдат. Като цяло не свалям поглед от световния рекорд”, каза скачачката. 

Тя коментира и прословутия проблем с разбега, който имаше през миналата година: “В интерес на истината вече започваме да говорим не толкова за разбега, колкото за скока като цяло. Още преди години, когато отидох да тренирам при Рини, той ми разясни, че ще работим на няколко етапа. Вече сме на този, който засяга техниката, която ми трябва по времето на отскока и минаването под летвата. Общо взето, правим всичко свързано с това, което следва след разбега. Истината е, че с всяка изминала година скокът ми започва да се оформя все по-добре и така както ние с треньора ми го искаме. На мен ми носи по-голямо удоволствие, защото става все по-лек, а височините все по-високи. Наистина чувството е супер готино, като усещаш тази мощ в скока си.”