Министърът на външните работи: Действахме адекватно при инцидентите с левскарите в Хърватия (ВИДЕО)

В предаването “Събуди се“ външният министър Екатерина Захариева коментира инцидентите с фенове на „Левски”, които пострадаха при гостуването на отбора на „Хайдук” в Хърватия. 

„По наша информация има задържани хърватски фенове. Имаме уверение, че се извършва разследване срещу палежа. Това и по хърватските закони е престъпление с висока обществена опасност. Имаме и уверението, че разследването ще се извърши във възможно най-кратки срокове. Следим случая с внимание”, коментира още тя.„В 2.35 ч. е постъпил сигналът и не само консулът ни, но и посланикът са тръгнали на място. През цялото време са били със задържаните фенове на „Левски”. Оказали са съдействие за хотел, за издаване на паспорти от хората в изгорялата кола. Благодаря наистина на хората ни в Хърватия за адекватната реакция”, обясни Захариева.

Посланикът ни е изискал опровержение на най-необективно отразените събития в хърватските медии. В един от вестниците вече има такова.

„Ще направим необходимото чрез посланика на Хърватия в България да следим внимателно събитията. Нямаме данни, че полицията е съдействала за палежа на колата”, поясни Екатерина Захариева.

Тя призова подкрепата на феновете да е на трибуните, а не извън нея.