Министър Кралев заминава на работно посещение в Катар, гледа Световното по бокс

снимка: mpes.government.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заминава днес на работно посещение в Доха, Катар. В арабската държава той ще присъства на Световното първенство по бокс за мъже, което се провежда от 6 до 15 октомври. България е представена на ринга от европейския шампион Даниел Асенов (кат. до 52 кг) и Петър Белберов (кат. над 91 кг), които ще се борят за олимпийски квоти и от Елиан Димитров (кат. до 60 кг) и Тинко Банабаков (кат. до 49 кг), които вече отпаднаха от надпреварата.      

В рамките на посещението си министър Кралев ще се срещне с катарския си колега Н.Пр. Салах бин Ханем бин Нассер Ал Али. Двамата ще обсъдят подписването на споразумение за сътрудничество в областта на младежта и спорта. Предвидени са още срещи на високо ниво с генералния секретар на Олимпийския комитет на страната – д-р Тхани Абдурахмал  Ал – Кувари. Министър Кралев ще се срещне и с българския треньор и олимпийски шампион на троен скок Христо Марков, който работи в Катар. По време на визитата си министърът ще бъде придружен от Красимир Инински, председател на Българската  федерация по бокс и зам.-председател на БОК.      

Междувременно Красен Кралев прие в спортното ведомство посланика на Катар Н.Пр. Мохамед Алноеми. Двамата обсъдиха възможностите  за  партньорство и инвестиции на арабската държава в спортна инфраструктура у нас.