Министър Георгиева откри конгреса на Европейската тенис асоциация

 Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева участва в работата на редовния конгрес на Европейската тенис асоциация, който се провежда в София.

България за втори път е домакин на годишния конгрес на Асоциацията, а събитието е изключително важно, защото ще бъдат обсъждани теми и насоки за бъдещето на този спорт.  

„За мен е чест да приветствам ръководителите на световния и на европейския тенис в лицето на г-н Франческо Бити и г-н Жак Дюпре. Това, че отново нашата столица е домакин на европейския елит в този спорт, е доказателство за авторитета, който има родната федерация пред световните и европейските структури - заяви министър Георгиева.

– Хубавите думи, които г-н Дюпре каза по адрес на Григор Димитров и Цветана Пиронкова, показват, че развитието на тениса у нас е в правилната посока”.

 В дневния ред е включена точка избор на нов президент на Европейската тенис асоциация. Единствената кандидатура е на сегашния президент Жак Дюпре.

 „Благодаря на министър Георгиева за оказаната чест да присъства на нашия конгрес. От моето последно посещение в България през 2010 г. виждам, че са направени много неща за развитието на тениса в България, а работата на българската федерация, ръководена от Стефан Цветков, е в синхрон със световните тенденции в нашия спорт”, заяви президентът на Международната тенис федерация Франческо Бити.